FAQ

Er worden regelmatig vragen gesteld over het Vava lifestyle-onderzoek en de Vava organisatie. De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rij gezet.

Met deze actie doen wij onderzoek en verzamelen we voornamelijk profielgegevens. Dit zijn enkel gegevens waarvan je niet identificeerbaar bent als individueel persoon. Alle profielgegevens worden door ons onderzocht en geanalyseerd. De uitkomsten worden gebruikt om bedrijven en organisaties advies te geven over hoe zij producten en diensten beter af kunnen stemmen op jouw wensen. Daarnaast worden je gegevens ook verzameld voor reclame- en marketingdoeleinden van EDM ondernemingen en/of opdrachtgevers. Dit betekend dat je gegevens geanalyseerd en gecombineerd kunnen worden met andere verzamelde gegevens.

Je e-mailadres gebruiken wij uitsluitend om je in de toekomst nogmaals uit te kunnen nodigen voor het onderzoek óf om je op de hoogte te brengen wanneer je een prijs hebt gewonnen. Naar aanleiding van je deelname ontvang je nooit reclame per e-mail, telefoon of SMS, tenzij je daar expliciet toestemming voor hebt gegeven. Ontvang je toch reclame van EDM, Vava of de door ons zorgvuldig geselecteerde bedrijven, dan heb je daarvoor op enigerwijs toestemming voor gegeven. Raadpleeg de privacy statement van de betreffende partij om je uit te schrijven.

Wil je meer weten over hoe de Vava omgaat met je privacy, raadpleeg dan de Vava Privacy pagina.
Het Privacy Waarborg keurmerk is het keurmerk dat EDM, het bedrijf waar de Vava onderdeel van is, heeft gekregen. Via dit keurmerk wordt erkend dat EDM en de Vava zorgvuldig omgaan met je gegevens en handelen volgens de wet en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens en de Gedragscode van de DDMA. Meer informatie is terug te vinden op www.privacywaarborg.nl.
Het onderzoek bevat vragen over allerlei dagelijkse lifestyle onderwerpen. Dit varieert van vragen over je gezinssamenstelling en autogebruik tot je favoriete (online) winkels en inkomen. Alle vragen in het onderzoek zijn zorgvuldig geselecteerd en zorgen voor een compleet beeld van Nederlandse huishoudens.
Meedoen kost circa 12 minuten van je tijd, afhankelijk van je eigen snelheid.
Bekijk het huidige aanbod op de Vava Onderzoek pagina, kies het onderzoek dat bij je past en doe mee. Je maakt direct kans of ontvangt een mooie korting. Je kunt je ook inschrijven via onze Inschrijven pagina. Laat je gegevens achter en wij sturen je een e-mail uitnodiging wanneer er een nieuw onderzoek beschikbaar is.
Het makkelijkste is om je in te schrijven via onze Inschrijven pagina. Je ontvangt dan automatisch een e-mail uitnodiging wanneer er een nieuw onderzoek beschikbaar is.
We begrijpen dat je niet dagelijks onze website bekijkt. Het makkelijkste is dan ook om je in te schrijven via onze Inschrijven pagina. Zo wordt je automatisch op de hoogte gehouden van alle nieuwe onderzoeken.
Helaas is het niet mogelijk om mee te doen als je buiten Nederland verblijft, want het is een vereiste om op een geldig Nederlands adres woonachtig te zijn. Buitenlandse postcodes worden uitgesloten.
Ja, dit klopt! Op dit moment werken wij samen met meer dan 15 partners. De hulp van al deze partners maakt het mogelijk om het onderzoek sneller en beter door heel Nederland te verspreiden.

Onze partners hebben niet alleen een groter netwerk, maar ook de mogelijkheid om andere middelen in te zetten. Zo kun je tegenwoordig ook benaderd worden via Facebook of mobiele apps. Heb je een Facebook advertentie gezien van het lifestyle-onderzoek of in een mobiel spel het aanbod gekregen om mee te doen zodat je een beloning voor in het spel ontvangt? Dit klopt en van dit aanbod kun je gewoon gebruikmaken.
Nee, je kunt meedoen wanneer het jou uitkomt! Wel raden we aan om de mailing goed te lezen, want een aantal onderzoeken hebben een beperkte geldigheidsduur.
De meest voorkomende reden is dat je in de afgelopen vier jaar al hebt meegedaan. Wanneer het enkele maanden of jaren geleden is dat je hebt meegedaan, is het begrijpelijk als je dit niet meer weet. Dit overkomt de beste.

Om te achterhalen waarom je bent uitgesloten vragen we je vriendelijk om ons een bericht te sturen met vermelding van je postcode en huisnummer. Dit kan via de Vava Contact pagina of door een e-mail te sturen naar info@vavaonderzoek.nl. We streven ernaar je bericht of e-mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Je ontvangt geen reclame per e-mail, telefoon of SMS, mits je hier expliciet toestemming voor hebt gegeven. Ontvang je toch reclame, dan heb je daar op andere wijze toestemming voor verleend. In dit geval raden wij je aan om de privacy statement van de betreffende partij te raadplegen en je daar uit te schrijven.

Je e-mailadres gebruiken wij alleen om je in de toekomst nog eens uit te kunnen nodigen voor het onderzoek of omdat je een prijs hebt gewonnen.
Wanneer je in de afgelopen vier jaar al hebt meegedaan ontvang je tijdelijk geen e-mail uitnodigingen. In enkele gevallen kan het toch gebeuren dat je deze van ons of één van onze partners ontvangt. Dit proberen we zoveel mogelijk te voorkomen.
Je kunt je het beste inschrijven via onze Inschrijven pagina. Na het achterlaten van je gegevens kom je automatisch in onze database en sturen we je een e-mail uitnodiging wanneer je weer mee mag doen.
Het komt niet vaak voor, maar het kan gebeuren dat één van onze partners een foutieve website link heeft gebruikt in de e-mail uitnodiging. Dit kun je herkennen door te kijken naar de melding die op je beeldscherm verschijnt. Krijg je de melding dat je niet mee kunt doen en een e-mail naar de Vava moet sturen, dan heb je te maken met een foutieve website link.

We vragen je vriendelijk om de e-mail met de foutieve website link naar ons door te sturen via info@vavaonderzoek.nl. Zo kunnen we gemakkelijk herkennen welke partner de mailing heeft verstuurd en voorkomen dat andere consumenten ook problemen krijgen. Als dank voor je melding ontvang je niet alleen een juiste persoonlijke link om het onderzoek in te vullen, maar ook een extra attentie.
Stuur een e-mail met vermelding van je volledige naam, postcode, huisnummer en woonplaats naar info@vavaonderzoek.nl.

Je verzoek wordt zo snel mogelijk in behandeling genomen en je gegevens worden geblokkeerd. Dit betekent dat je gegevens worden gemarkeerd en niet langer worden gebruikt voor de doeleinden zoals beschreven op de Vava Privacy pagina. Je gegevens worden niet verwijderd. Dit doen we om te voorkomen dat je gegevens in de toekomst niet herkend worden en je daardoor alsnog in onze database wordt opgenomen.
Iedere verzonden e-mail van de Vava of partners bevat een uitschrijflink. Deze kun je terugvinden in het onderste gedeelte van de e-mail uitnodiging. Klik op de uitschrijflink en schrijf je binnen enkele seconden uit.
Ben je de gelukkige winnaar van één van onze prijzen, dan ontvang je van ons een persoonlijke e-mail. Het kan gebeuren dat deze in je SPAM-map terecht komt, dus uit voorzorg adviseren we je om info@vavaonderzoek.nl in je e-mailprogramma als ‘veilig’ te markeren.
Alle vragen en/of opmerkingen zijn welkom via info@vavaonderzoek.nl. We streven ernaar om je e-mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.